Trainer Slot maakt zich geen zorgen over zijn spits Giménez

28 January 2024, 18:59 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot was niet eens zo ontevreden na het gelijkspel van Feyenoord tegen FC Twente (0-0). "Als we deze wedstrijd nog tien keer spelen, dan winnen we denk ik negen keer", zei hij op een persconferentie. "Al was onze eerste helft niet best. Onze tweede helft was een stuk beter. Maar het verhaal van dit seizoen is dat we niet makkelijk tot een doelpunt komen."

"We hebben negen corners gekregen en FC Twente nul geloof ik", vervolgde Slot. "Dan zou het lekker zijn als we een keer scoren na zo'n corner. Maar wij moeten altijd heel lang combineren totdat we een kans krijgen. En dan missen we ook nog wel eens."

Santiago Giménez kreeg in de openingsfase van de tweede helft een riante mogelijkheid om de openingstreffer te maken. Maar de spits uit Mexico miste voor de tweede keer dit seizoen een strafschop in de Eredivisie. Tegen RKC probeerde hij het vergeefs met een nonchalant stiftballetje. Dit keer stopte doelman Lars Unnerstall zijn inzet.

Slot wilde nog niet zeggen of Giménez zijn eerst keus blijft als het gaat om strafschoppen nemen. "Dat gaan we komende week maar eens bekijken. Maar ik maak me geen zorgen om Giménez, ook nu hij wat minder vaak scoort. Die ballen gaan er echt wel weer in. Ik vind hem ook fit en fris. Hij maakt verder een goede indruk. FC Twente is gewoon een lastige tegenstander. Ze verdedigen goed en hebben een uitstekende doelman."

 


Door: ANP